Excentrische polijstmachine voor al je polijstwerk!

Verwijderen van krassen, weg polijsten van oxidaties en poetsen van je lak? Met de krachtige polijstmachine van VONROC kun je krassen verwijderen, oxidaties weg polijsten en je lak poetsen. Binnen de kortste keren is jouw auto of boot weer in topconditie.

VONROC excentrische polijstmachine – Voor de perfecte finish

De VONROC PM501AC is een excentrische polijstmachine met een uitslag van 21 mm. Dankzij de grote uitslag wordt de lak niet zo snel opgewarmd en kun je veilig en snel polijsten. Dit maakt hem ook geschikt voor iedereen die zijn auto of boot wil poetsen. Voor zowel de beginner als de professional!

Dankzij de softstart electronics start de machine rustig op. Hierdoor blijven de verzorgingsproducten op de schijf en vermijd je verlies van verzorgingsproducten. Daarnaast is de polijstmachine voorzien van elektronica die voor constante snelheid zorgt. Het grote voordeel hiervan is dat je ook tijdens zwaar werk een constante snelheid houdt. Dit zorgt weer voor een gelijkmatige kwaliteit en geen glansverschillen. De snelheid kun je zelf instellen dus je hebt altijd de juiste snelheid.

De instelbare snelheden per positie zijn:

1. 1400/min
2. 2000/min
3. 2600/min
4. 3200/min
5. 4000/min
6. 4800/min

Deze polijstmachine is uitgerust met een 4 meter rubberen kabel. Dit geeft je veel bewegingsvrijheid en minder snel krassen krijgt op je auto of boot.

Waarvoor kan ik deze polijstmachine gebruiken?

 • Lak laten glimmen en krasvrij maken van auto of boot
 • Krassen verwijderen , oxidaties weg polijsten en wax aanbrengen
 • Poetsen en polijsten van bijvoorbeeld je auto of boot

Wat is de beste polijstschijf voor jouw klus?

De poetsmachine wordt geleverd met drie types polijstschijven. Afhankelijk van het door jouw gebruikte poetsmiddel heb je met deze drie polijstschijven altijd de juiste schijf bij de hand.

Om te bepalen welke VONROC polijst pad je nodig hebt in combinatie met welk polijstmiddel raden wij het aan om dit te testen op een “testspot”. Daardoor zie je hoe grof (of fijn) je polijstmiddel en polijstpad moeten zijn om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Begin met de witte schijf (superfijn) en het fijnste polijstmiddel. Als het resultaat naar tevredenheid is kan je vervolgens het gehele paneel hiermee doen. Het is verstandig om voor ieder nieuw paneel een nieuwe “testspot” maken omdat de lak per paneel kan verschillen. Heb je op een polijstpad een mild polijstmiddel gebruikt dan kan je altijd een zwaarder middel erop gebruiken. Andersom is af te raden.

Als het polijsten klaar is en alle krasjes weg zijn, kies dan voor een finishing combinatie. Gebruik vervolgens een wax of sealer. De VONROC polijstschijven set bestaat uit de meest voorkomende polijstschijven voor de meest voorkomende lakken en beschadigingen. In het algemeen kunnen de pads gebruikt worden voor:

 • Oranje: Medium polijstschijf voor polishing
 • Zwart: Fijne polijstschijf voor polishing / finishing
 • Wit: Ultra fijne polijstschijf voor finishing

LET OP! Test dit eerst zelf op een “testspot”

Wat zit er in de milieubewuste verpakking?

De excentrische polijstmachine S_PM501AC wordt geleverd in een milieuvriendelijke bruine doos zonder full colour opdruk. In het pakket vind je ook een handige herbruikbare toolbag om het gereedschap in te bewaren en een VONROC Membercard.

Inhoud:

 • 1x Dual Action Polisher PM501AC
 • 1x Steunschijf: 150 mm M8, 12mm rubber, met klittenband
 • 2 x Polijstschijf / polijstspons / poetsschijf 150 mm oranje medium
 • 1 x Polijstschijf / polijstspons / poetsschijf  150 mm zwart fijn
 • 1 x Polijstschijf / polijstspons / poetsschijf 150 mm wit superfijn
 • 1x Inbussleutel voor het verwisselen van steunschijf
 • VONROC Toolbag
 • VONROC Membercard

Meer informatie
EAN Code8717479083572
SKUS_PM501AC
Power input1050W
Mains voltage220 - 240V
Frequency50Hz
No load speed1400 - 4800/min
Disc diameter150mm
Includes1x Dual Action Polisher PM501AC - 4x polshing pads - 1x Allen key for changing the backing pad - VONROC Tool bag - VONROC Member Card
© VONROC 2023